Fri. Jan 18th, 2019

Nova godina. Božić. Završetak i početak

Kažu da je sada pravo doba u godini da “sredimo životne račune”. Šta pod tim podrazumevaju, pitamo se mi…Da li smo bili dovoljno dobri na poslu, da li smo zaradili dovoljno novca za svoje najbliže i sebe, da li sam kupila najnoviju Balenciaginu haljinu, da li sam izlazila na sva vidjenjija mesta, jer, molim lepo, bez toga smo NIKO I NIŠTA… Da li, da li, da li…Zabolela Vas je glava zar ne?

 

Toliko su nam sva čula zasićena i bombardovana klošarenilom sa svih medija i bilborda, prototipovima i stereotipima u koje, prosto moramo da se uklopimo (hteli mi to ili ne) da zaboravljamo ključne stvari.Nova godina. Božić. Završetak i početak . Da, ali čega? Psiholozi kažu da ni sami nismo svesni šta zapravo sumiramo ako nismo zadovoljni iznutra-svojim bićem i samim sobom.

 

Drage moje i dragi moji, vreme je da poželimo pre svega da smo zdravi u ovom stresnom vremenu, a onda i da taj čuveni početak, zaista bude početak da postanemo: bolji ljudi, da obogatimo svoj vokabular, ma ko šiša i tu Balenciaginu haljinu i čupave bunde koje nosi ceo grad……… Počnite da budete DRUGAČIJI! JEDNOSTAVNI! JEDINSTVENI! PRIVRŽENIJI!

 

Da budete BOLJA VERZIJA SEBE! Pronadjite svoj, sopstveni stil u oblačenju, izražavanju, odnosu prema drugima. Naučite da budete srećni, život je jedan. I plačite ako Vam se plače, jer jednom je neko jednoj čuvenoj predstavi dao naziv: “Suze su ok”. A ako Vas ti životni trenseteri pitaju, zašto ste takvi, Vi im odgovorite: “Zato što ne zelim da budem svakakva/svakakav! Eto! Samo tako, uz šmekerski osmeh dame ili gospodina na licu, naravno .

______________________________

 

 

 

Autor: Gordana Bojović

 

 

Živim u Beogradu, po struci sam Master Psiholog, a u slobodno vreme volim da pišem tekstove o aktuelnim i manje aktuelnim temama. Volim da čitam štiva domaćih i stranih autora, popularnu i klasičnu psihologiju.Takodje, usavršavam strane jezike, a najviše od svega, volim da putujem i upoznajem nove ljude i različite kulture.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: