Thu. Feb 21st, 2019

Reči

….neke su duge, neke su kratke, neke su ružne, neke su tužne. Tu su da izraze naše misli čiji su i proizvod.  One daju svojstvo, oblik, jačinu . Menjamo ih po padežima i stavljamo u razna vremene. One imaju moć da nas motivišu, inspirišu, pokrenu. Nekada je potrebna samo jedna jedina reč da se pokrenemo. Mnoge od njih imaju isceliteljske moći. 

Neke reči znaju da me pronađu čak i kad drugima ne polazi za rukom. Za razliku od ovih reči koje daju snagu ima i onih koji do nas stižu u vidu šamara ali onog verbalnog,onog koji uništava, nipodaštava i vređa. To su one reči koje bacaju na kolena.

      Zbog svega ovog što reči jesu potrebno je voditi računa o tome kako i na koji način ih izgovaramo. Ima mnogo i toga u načinu na koji se reči prezentuju. Često u šali znam da kažem: ,,Nazovi stvari pravim imenom.”…

     Ako reč nesreća zamenimo iskustvom…dobijamo manje bolnu situaciju…Na nesreću gledamo kao na nešto što nas dovodi do očaja, a iskustvo je samo lekcija…Bol je manja zar ne?

 

     Reči su toliko snažne da nam stvaraju sliku o čoveku koji ih izgovara…a i utiču na naše ponašanje i sud o svemu. Svaka reč ima svoju dublju misao i pozadinu…Ne kaže se džaba.,, Vo se veže za rogove, a čovek za reč.
________________________________

Autor:

Tatjana Stanišić…rodjena 1977 godine u Knjaževcu(istočna Srbija) gde i sada živim. Srednju ekonomsku školu sam završila u Zaječaru, a usled nedostatka finansijskih sredstava bivam primorana da radim. Zaposlila sam se i to ne u svojoj struci i nakon deset godina upisala Višu ekonomsku školu u Leskovcu i završila je. Trenutno sam nezaposlena.
Vlasnik mnogih dipoloma i nagrada na književnim konkursima poezije i proze.

Uglavnom čitam knjige popularne psihologije..Vodjena principima  poznatih autora, krećem na put samospoznaje i trudim se da ovo postane što bolje mesto za život. Volim da čitam  i u knjigama često nalazim beg od stvarnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: