Fri. Feb 22nd, 2019
pexels photo

Kupovina preko stranih sajtova

U poslednje vreme sve više blogerki kao i jutjuberki sarađuje sa kineskim sajtovima gde uzimaju garderobu, obuću i aksesoar po veoma povoljnim cenama, pa se želja za novim stvarima u ormaru javlja kod većine devojaka koje ih prate. S toga sam rešila da vam prenesem svoje iskustvo, šta vam preporučujem kako sve funkcioniše.

 

Već određeno vreme sarađjujem sa sledećim sajtovima koji mi daju određeni iznos u čijoj vrednosti mogu da naručim bilo šta sa njihovog sajta. U taj iznos obično ne ulazi šiping, tako da ne znam puno o tome, ali ono što znam jeste da je na većini sajtova za narudžbine preko 30$ šiping besplatan. 

 

Kako se vrši plaćanje?

Jedno od veoma čestih pitanja koje dobijam je kako da platite vašu narudžbinu. Za kupovinu preko interneta je neophodno imati internet karticu koju ćete povezati sa vašim PayPal nalogom i pomoću njega platiti narudžbinu.

pexels photo

Koliko je vremena potrebno da vam paket stigne?

U principu od 3-5 nedelja. Dešava mi se da mi paket stigne dok si rekao keks, ali i one situacije da sam gotovo zaboravila da sam nešto i poručila. Gledajte da kada naručujete nema državnih praznika i neradnih dana s obzirom da će vaš paket ‘čekati’ određeno vreme na carini. Uzmite u obzir da Kinezi i mi nemamo iste državne praznike tako da i to može biti razlog za kašnjenje paketa.

 

Koliko naplaćuju carinu?

Moram priznati da mi je na ovo pitanje najteže da odgovorim. Zašto? Zato što nemam odgovor na ovo pitanje. Naručivala sam čizme koje su carinili oko 800 dinara, torbe ( isti iznos ), sat oko 400 dinara, a isto tako dešavalo se da mi haljine carine ništa ili od 11-300 dinara. P.S. da, dobro ste pročitali, platila sam jednom 11 dinara. Ne bi se trebalo cariniti ništa ispod 50e, a moji paketi gotovo da nikada nisu prešli 55$ što je svakako manje od 50e.

 

Da li sam zadovoljna kvalitetom garderobe koja mi je stigla?

Da, prezadovoljna sam! Moj savet je da pre svake kupovine pogledate dobro materijal, proučite slike, koliko je nešto dugačko, široko, da li se providi ili ne, i kada sve to odradite sigurna sam da neće biti greške. Kada izaberem majicu na kojoj piše da je sintetika, nemam pravo da se bunim jer je materijal loš. Kao što rekoh, na sajtu zaista sve piše.  Kada je reč o mojoj poslednjoj kupovini, pogledajte moja iskustva na sledećem linku.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: