Fri. Feb 22nd, 2019
slika1magic

Magic Actions – Dodatak za YouTube

Magic Actions spada u dodatke koji se integrišu u sam browser. Svaki browser ima svoje posebno mesto odakle ih preuzimate. Kao što na primer postoji Google Play Store za Android telefone ili AppStore za Apple uređaje, tako postoje i sajtovi sa kojih možete preuzimati razne dodatke za Vaše browsere kako bi se neki doživljaj ili interakcija na internetu unapredili.

 

Ja lično volim ovaj dodatak koji je dostupan za Chrome, Mozillu i Operu a koji poboljšava YouTube karakteristike. Ovaj konkretan dodatak koristim već godinama i jako sam zadovoljan njime. Ono što je najbolje kod njega potpuno je bepslatan. Imate mogućnost da tvorcu uplatite neku simboličnu sumu ukoliko želite. Više detalja o samom dodatku možete videti na www.mycinema.pro

 

Šta je to što mi se posebno dopada kod ovog dodatka? Većina njegovih osobina se može podesiti nakon instalacije pa samim tim se one pokreću automatski i onda nemate osećaj da taj dodatak išta radi, ali svakako znate da je tu. YouTube meni više nije isti posle njega ili bez njega.

 

Naime, ja prvo što podesim jeste njegova Crne tema (Dark Theme) koja YouTube-u dodaje crnu pozadinu. Pogledajte sledeću sliku da vidite razliku pre i posle. Levo je normalan prikaz YouTube početne strane, dok je sa desne strane aktivirana tema koja sve pretvara u crno. Dugme za povrćaj iz jednog prikaza u drugi nalazi se u levom gornjem uglu u obliku prekidača za svetlo.

 

slika1magic

 Slika 1 – Magic Actions Dark Theme

 

Pored ovoga svaki video ima manju sliku koja ga prati (Thumbnail), ali sa ovim dodatkom možete učiniti da kada stanete kursorom na sličicu ona se prikaže uvećano kako biste bolje pogledali ono što Vas zanima.

 

U odeljku Podešavanja koji se otvara u posebnoj web stranici imate najrazličitije opcije koje možete iskoristiti. Neke od njih su:

  • Povećanje ili smanjenje tona koristeći točkić na mišu, povlačenjem prsta horizontalno (opcija za touch screen) ili koristeći desni klik miša. Pored ovoga možete birati kako će indikator za to izgledati, kao i koje će boje biti. Isto tako možete odrediti da li će se ton pojačavati za jednu jedinicu, 5, 10 ili više.
  • Sledeća opcija je jako korisna za one koji ili imaju jako spor net ili jako brz. Možete unapred odrediti koji kvalitet želite da se po automatizumu učitava. Na primer možete staviti da se video odmah učita u 720p ili ako taj nije dostupan u prvi koji je iza njega. Isto tako možete podesiti da Vam se video odmah učitava u Full HD-u.
  • Auto Wide Vam omogućava da se prozor videa uvek prikazuje kao širok i da sekciju predloženih videa spusti ispod pored komentara. U kombinaciji sa Cinema efektom iskustvo gledanja je neuporedivo bolje, jer ukloni sve elemente koji mogu ometati pažnju (prostor za pretragu, kontrole, komentare i sl.). Pored ovoga boju koja se nalazi iza videa možete promeniti u neku od ponuđenih ili postaviti crnu. Rezultat je prelep, pogledajte sledeću sliku:

 

slika2magic

Slika 2 – Magic Actions Cinema View

 

  • Sledeće opcije koje često koristim su Stop Autoplay i Enable Auto Replay. Stop autoplay služi da kada pustite pesmu iz YouTube plejliste on ne prelazi automatski na sledeću pesmu u listi. Neki ljudi vole da slušaju pesme iz liste jednog izvođača pa im ova opcija nije korisna. Sa druge strane Auto Replay omogućava da jednu pesmu slušate iznova i iznova (repeat) i to potpuno automatski. Svaki put kada se pesma završi YouTube će je pustiti ponovo bez da Vi išta radite. Ukoliko Vam je neka pesma zaglavljena u glavi i želite da je čujete iznova i iznova, kao što ja to obično činim onda je ovo opcija za Vas.
  • Opcija koju prostu obožavam je Don’t Show Video Annotations i koja omogućava da se ona razna obaveštenja koja iskaču po videu ne prikazuju. Ovo ne uklanja reklame iz videa, ali tih obaveštenja ume često da ima mnogo i dosadna su. Zato ih ja često uklonim sa ovom opcijom.

 

Pored ovih Magic Actions ima još zanimljivih opcija. Savetujem Vam da instalirate ovaj dodatak u Vaš browser i da ga testirate. Možda Vam se dopadne pa iskoristite samo neke od opcija. U svakom slučaju očekujem Vaše komentare i pitanja ukoliko je potrebna pomoć da nešto podesite ili instalirate sam dodatak.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: