Fri. Jan 18th, 2019

Da li je vreme da planiramo letovanje?

Maj je vreme kada se mnogi odlučuju kada i gde će provesti godišnji odmor. Agencije su odavno postavile svoje ponude, a za one koje vole da idu u sopstvenom aranžmanu predlažem da na vreme krenu da razmišljaju i osmisle svoje letovanje za pamćenje. Evo nekih smernica koje vam mogu pomoći u tome.

 

Verujem da je najvažnije sa kim se provodi vreme, pa tek onda gde. Zato kada birate društvo dobro razmisite da li sa tom osobom imate skladan ritam dnevnog funkcionisanja i da li delite slična interesovanja. Ukoliko vas saputnik želi da spava i odmara, a vi ste željni akcije, tu već mogu nastati potencijalne nesuglasice. Oni koji putuju sa porodicom obično nemaju takve dileme, ali je važno da pričaju o željama i očekivanjima kako bi svi na kraju bili zadovoljni. Oni koji su odvažni i hrabri, koji žele pravu avanturu i nova poznanstva predlažem da putuju sami. Provereno tvrdim da se na putovanjima srodne duše magično povezuju i pronalaze i nije čudno da tako sklopljena prijateljstva imaju jednu posebnu draž.

 

Koliko god ne volim što je novac u vrhu presudnih faktora pri izboru putovanja, on to jeste. Korisno je ako odmah znate sa koliko novca raspolažete kako biste trošili vreme na planiranje onoga što možete da priuštite. Kada gledate ponude agencija lako vidite šta vam je dostupno i po kojoj ceni, ali imajte u vidu da su last minut ponude i aranžmani na početku i kraju sezone nekada i 4 puta jeftiniji.

 

Ono što je važno da naglasim jeste da ne moramo ići daleko kako bismo videli i doživeli nešto lepo. U Srbiji postoji mnogo zanimljivih mesta i dešavanja, u zavisnosti od toga da li želite miran odmor na planini ili da postetite neki letnji festival i uživate u muzici i zabavi. Oni koji putuju u sopstvenoj režiji mogu najbolje da prođu ako znaju šta tačno žele i ako se dobro informišu i organizuju. Internet je tu od najveće pomoći kada je reč o svim informacijama vezanim za mesto koje planirate da posetite. Možete do detalja da istražite i napravite plan gde i kako želite da provedete vreme, a možete se i prepustiti avanturi ako ste fleksibilni i volite dozu neizvesnosti.

 

Uprskos svim željama i planovima nekada stvari ne budu onakve kao što smo zamislili. Sigurno se svima dešavalo da nekim segmentima putovanja nisu zadovoljni. Sve su to male lekcije koje ćete drugi put popravljati ali nikako nemojte dozvoliti da vam pokvare putovanje. Imajte u vidu da se baš ti dani na baš tom mestu nikada više neće ponoviti i iskoristite ih na najbolji način što možete i umete. Budite zahvalni i na lepim stvarima kojih će sigurna sam biti uvek, pitanje je samo na šta fokusiramo svoju pažnju.

 

Želim vam koje lepo i uzbudljivo leto koje ćete dugo pamtiti.

 

 

_________________

 

Autor: Nataša Oparnica Vračar

Formalno master psiholog i psihoterapeut pod supervizijom, neformalno zaljubljenik u jogu, prirodu i razne lepe stvari.

Psihološko savetovanje i psihoterapija-Nataša Oparnica

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: